Direktlänk till inlägg 27 augusti 2007

Brewster

Av Britta Hammarström - 27 augusti 2007 21:07

Kompisen Ingrid  ringde i dag från Simi Valley (utanför los Angeles).

Berättade stolt att hennes västgötaspetshane Brewster blivit champion - Aros' Brave Brewster, för att vara exakt - Aros är Ingrids kennelprefix.

Brewster är en både stilig och trevlig herre, väl värd sitt championat - stort grattis igen Ingrid :0)

 Samma dag blev Maija, Ivy Borgs(som bor i Atascadero, Calif.) v-spetstik också champion  - skall maila och ropa hurra till Ivy också. Maija kommer från Uma Altonen i Finland.

Jag fick vara gäst ett par dagar hos Ivy och hennes man Dan, plus Ivys tvillingsyster Polly och hennes man Rex, när jag besökte Ingrid senast.

Det var så fantastiskt! De bor alla fyra i ett jättehus långt från allfarvägen - så makalöst vackert där!

Framför huset rann en liten ström "creek" ,den ringlade sig iväg neråt ägorna. En bro, kantad av de största träd jag någonsin sett, gick över strömmen och utgjorde infarten till "Solborg Farm". Både Ivy, syster Polly och Dan har nordiskt påbrå, Ivy och Pollys far var svenskättling, Dans familj kommer från Norge.

Fantastiska rosor på baksidan av huset och en pergola var täckt av vinrankor som bar de största och godaste blå druvor jag någonsin ätit.

Ett par åsnor bodde i en hage nära huset, jag tror det fanns 8 katter på gården!

Hela farmen hade under ett antal år varit uthyrd, när pappa Borg återtog den följde både åsnor och katter med på köpet. Ett par av katterna kom in i huset, de andra höll mest till i uthusen - alla var välskötta,kastrerade och matades varje dag på baksidan av huset, där de höll till mycket, lekte och umgicks gärna med en när man pratade med dom.

Ivy och Dan har  nu fem västgötar, när jag var där hade de två - Blaze och Sky. Ivy är instruktör och har kurser i "hunderi", hon tävlar också agility med Blaze, vallar med honom och har även börjat dansa freestyle. Nu finns även maija, Eowyn och Frodo där.

När Dan och jag gick en promenad runt en del av ägorna (som sträcker sig långt bort över de berg man ser i bakgrunden) på morgonen, såg jag en del träd som jag bara läst om tidigare, bl a "Persimmon tree" - persimoner är en form av sharonfrukt - en av mina fruktfavoriter.

Hittade den här texten om persimoner.

Kär frukt har många namn

Sharon, kaki eller persimon är en söt frukt som påminner om

söta plommon i smaken. Kaki är det japanska namnet på persimon

och sharon är en förädling av frukten. Båda sorterna ser ut

som en tomat med stora foderblad. Persimoner/kaki skördas

hårda och omogna och innehåller garvsyra som försvinner när

de mognar. Fruktköttet blir då geléaktigt och äts med sked

direkt ur skalet, som är segt och inte går att äta. Sharon äts däremot

fasta, som äpplen, och går bra att använda i fruktsallad.

Sharon är förädlad i Israel och innehåller, till skillnad från persimon,

ingen garvsyra. De bruna fläckar som ibland uppkommer

på skal och fruktkött är endast sockerfällningar.


Försöker komma ihåg namnet på ett av de jätteträd vi passerade på promenaden, det var behängt med en form av parasitväxt, såg ut som långt grått skägg som hängde på grenarna - åhh, vad hette det nu.....

De stora träden på  var sida om bron var jättegranar - och då menar jag jätte...

Ett par underbara dagar med fantastiska människor och vänliga djur av olika slag.

Tyvärr har jag inga bra bilder från Ingrids fina hus och den fantastiska utsikten från hennes tomt. Jag tog mest med videokameran där.

Från gatan ser huset ut som en  vanlig amerikansk förortsvilla - men när man kommer in på baksidan! En tomt, med bl a ett citronträd dignande av citroner (när jag var där), ett stall - sedan sluttade fortsättningen av marken neråt i beteshagar för Ingrids och flickornas hästar, längre ner i en av paddockarna låt ett litet stall till.

Utsikten är helt otrolig - man ser miltals ut över bergen runt Simi Valley. Uppre bland bergen går ridvägar där hästfolket i Simi Valley tar långa turer. Man får passa sig lite, för i bergen finns både bergslejon och coyoter.


 








 
 
trollpackan tassar in

trollpackan tassar in

27 augusti 2007 22:17

tassar in och säger godnatt!

http://trollpackan

 
Ingen bild

Britta

28 augusti 2007 08:53

Det blev dags att säga god morgon innan jag såg din hälsning :0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards