Direktlänk till inlägg 22 februari 2008

Sagan om den lilla specialklubben

Av Britta Hammarström - 22 februari 2008 21:03

Funderingar, kanske en liten saga -  om den lilla specialklubbens vedermödor – och hur människor totalt kan spåra ur. 

När en person som är intelligent och väl (om än i alltför många ord) kan uttrycka sig i tal och skrift – plötsligt övergår från att var intelligent och informativ, till att bli fullständigt besatt, tappa all social kompetens, får tunnelseende och tillgriper vilka medel som helst för att driva igenom sin vilja, då undrar man vad som hänt? 


Ett  exempel! En människa som ägnat många år åt att  - nästintill – dyrka en viss hundras. Till slut tycker denna människa att rasen tillhör henne/honom – det är bara  hon/han, som vet,kan  och förstår något om denna ras, om dåtid, nutid och framtid för rasen – alla  andra är scharlataner, idioter, de kommer att driva rasen i fördärvet!

Vad göra?Jo! Här kommer en gåva från ovan – en person som utger sig för att värna om denna ras, som uppmuntrar, stöder, eggar vår ”värnare om rasen” – som ger henne/honom fria tyglar att skriva, tycka, och med alla medel slå samtliga övriga medlemmar i denna rasklubb i huvudet med, ”JAG är den ENDA som kan och vet något om denna ras – ni är idioter, kräk, ligg på knä och lyssna till min allsmäktiga vishet och kunskap! 


Och personen som gett ”värnaren om denna ras” fria tyglar – vilken bevekelsegrund har han/hon? Elementärt , min gode Watson – MAKT! Total MAKT!


Genom att styra och  censurera  i klubbtidningen, genom att hota och smickra funktionärer och övriga medlemmar – och samtidigt ha full koll på ”rasens värnare”, så skaffar sig denna person mer och mer MAKT! 


Och så fortsatte den tragiska sagan , mot sitt oundvikliga slut – de två ”topp -figurerna” körde på i allt högre hastighet och med allt otrevligare metoder,rasklubbens tidning användes enbart som propagandamaskin och ”hatspruta”.

Åldriga medlemmar förleddes att sätta sitt namn under artiklar vars innehåll de inte hade en aning om.

Viktiga dokument, pärmar och mail försvann  på de mest mystiska och oförklarliga sätt. 


Och till slut – det hela gick så att säga ”i väggen” – folk fick nog! Efter otaliga mail, samtal etc så uppenbarades det för den stora moderorganisationen vad som egentligen pågick – inget litet ”tantgräl” i en rasklubb – här skedde riktigt otrevliga oegentligheter – moderorganisationen ingrep, ”huvudet” avsattes och moderorganisationen tog hand om den lilla sargade specialklubben intill stundande årsmöte.


 Vad lära vi oss av detta?Jo! Att följa vår ras/specialklubbs göranden och låtanden noggrant, att ställa frågor till styrelse och kommittéer när något är oklart – inte köpa allt som  sägs eller skrivs på hemsidor eller i klubbtidningar – ifrågasätt! Be om förklaringar och utförligare information om du inte förstår eller tycker att given info är för torftig eller luddig! 


DU är medlem/uppfödare – KRÄV av din ras/specialkubb att den arbetar för rasen och för dig – inte för styrelsemedlemmarna/kommittéerna !Ajö!                     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards