Direktlänk till inlägg 26 mars 2008

Valpkurs

Av Britta Hammarström - 26 mars 2008 16:19

Startade vårens valpkurs dagtid (13-15) i dag.Alltid lika kul att se ett nytt gäng valpar och deras förväntansfulla ägare samlas.

Var på klubben kl 10 30, ordentlig promenad och lite träning med mina vovvar först, snabb lunch, ett "utsläpp" till av mina vänner och så lite förberedelser inför kursen.

Får hjälp med kursen av min braiga kompis Birgitta, vi har kamperat tillsammans på klubben sedan 1980 - och inte bara på klubben, väldigt mycket "en famille" också. En sån´där kompis som man skulle kunna ringa mitt i natten och be att hon hämtade en för att bilen stannat eller dylikt  - guld:0)


Blandat kompott - en dvärgschnauzerflicka (räds varken fan eller trollen, "släpp fram mig, jag är schnauzer"), den får allt matte tygla lite. Liten hund, men med en massa go och humör, glad som attan men ville gärna kaxa lite med de andra.


En papillon, Elvis (I love it:0). Matte tyckte att han verkar lite skygg för folk - inte då! Elvis löjlar sig lite, inga problem med honom, bara matte håller sig lugn :0) Elvis gör också en liten demonstrationsrunda när matte kallar in honom - "jag kommer, vänta lite, jag skall bara springa ett varv till runt dig - eller kanske två -  först":0) Elvis lille, det där skall vi ta ett snack om nästa gång :0)


En blandras, hmmm, vad var det nu...new foundland, labrador och.... Pigg dam, vill gärna bita i kläder och fingrar. Matte har försökt säga ifrån men det "håller" bara i en timme. Väntade tills damen försökte bita mig och gav så handfast tips om hur man håller ett bestämt grepp i kindpåsen, tills fröken lägger av. Det blev en del gallskrikande förståss, men hon hajade snabbt, blev helt lugn och passiv, tittade mig rätt in i ögonen och sa "ok, du vinner, jag lägger av" och sedan gick svansen, hon fick beröm och godis och vi var bästisar och bundis :0)

Visst, man kan hålla på med bytestaktik, ge leksak i stället för mina fingrar, men med en så här pass energisk dam blir det lätt tjatigt, utdraget  och ger inte så bra resultat. Bättre att ta det en gång för alla - "så här gör vi INTE".


En blandras till....få se nu....schäfer, border collie och....glömt...

Också pigg och glad, men verkar något lugnare än den förra. Inga speciella problem där - ännu.....


En mellanpudel, van matte, trevlig, ett kvicksilver, som de flesta pudlar, men go´och rar.


En berner sennenpojke - flams, flams:0) Hela familjen var med, två barn i 8-10-årsåldern, första hunden ever för ägarna. Här blir en del jobb, lite mer styrning på barnens lek med hunden behövs, men det skall nog gå bra. Väldigt lyhörda och bra husse och matte.


En liten ,liten goldenflicka, bara 12 veckor, söt som en karamell och så himla rar, lyssnade fint på matte. Men hemma har hon i alla fall försökt att "bestämma" lite över yngsta barnet, 2 år (genom att hänga i kläder etc). Matte trodde att det här skulle barn och hund reda ut själva, men se så fungerar det icke! Här måste matte sätta gränser och det genast, både barn och hund är för små att klara av det.Liten övning också,tvååringen får sätta ner matskålen till lilla fröken, matte håller i valpen tills barnet är klar, han kan kanske inte säga "varsågod" ännu, men kanske kan visa med handen.


Och så Douglas - min rottiskompis, som redan gått en kurs, men husse och matte vill gå om. Dels var Douglas pytteliten när han gick första gången - en liten extrakurs jag hade mellan två terminer, dels kom de inte med någon annanstans. Jag frågade om de verkligen orkade höra mitt tjat en omgång till, men dom skulle stå ut sa dom :0)I dag var Douglas inte med, han haltade och skulle till veterinären - hoppas verkligen att det bara är tillfälligt. Rottweiler och hälta.....obra.


Känns i kinderna att man varit ute mycket, det har blåst snålt hela dagen, men solen har visat sig en del och inte har det varken snöat eller regnat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards