Direktlänk till inlägg 28 oktober 2008

Bittes motto

Av Britta Hammarström - 28 oktober 2008 12:44

...verkar vara ,"man skall icke förhasta sig" :0)


Men det känns ändå lite annorlunda i dag. Går trögare med maten, även om inte en smula lämnas, hässjas lite då och då och bäddas lite då och då. I övrigt är Bitte lugn och stabil, ingen "dipp" i temp ännu.

Stina viker inte från hennes sida. De sitter eller ligger hela tiden med kroppskontakt. Bitte vill också gärna var så nära mig hon bara kan.


Satt och grejade med min lilla gulliga Sony-kamera i går kväll.  Konstaterade att teknik-supporten kunde komma i dag i stället. Jag - knäppis - hade uppfattat att kameran levererades med memory stick, men så var icke fallet.

Det borde jag ha hajat, det brukar inte medfölja, utan man får köpa till, det finns ju olika "tyngd" på minnen.

Så nu har Janne fixat två sticks och kommer med dem i eftermiddag. Utan ett sådant är det liksom unmöglich att filma.....

Har i alla fall ställt in datum och tid och kollat upp det mest elementära om hur man filmar.

Skall bli jättekul att testa i eftermiddag.


Har köpt (på Coopen) två sådana här lustiga blommor till köksfönstret. Jag har aldrig sett sådana tidigare och har ingen aning om vad di heter - stod inte på cellofanomslaget heller.

Trodde att det bara var den här rosa blaffan som var blomma, men så plötsligt ploppar det ut små blå blommor ur blaffan:0) Bara en åt gången och den blommar bara en dag.

Någon som vet vad den heter?


Man börjar annars sakta angripas av lappsjuka ;) - nä så farligt är det inte, men visst är det ovanligt att inte kunna flänga runt som vanligt. Ändå ganska skönt att ett tag leva i en så här lugn takt, "hinna ikapp" med tankar och funderingar - och så himla mycket små detaljer man kan fixa här hemma!


Nu skall jag texxempel ta och silikonspraya mina gummistövlar - det ni! Vilket spännande uppdrag :0)


 






 
 
Ingen bild

ewa

28 oktober 2008 13:47

Att silokonspraya gummistövlarna låter som en häftig uppgift - fråga hjälper det att hålla dom täta eller är det ett rent estetiskt syfte?

 
Ingen bild

Britta

28 oktober 2008 14:33

Fick rådet i en skoaffär för ett antal år sedan.
Håller gummit lite smidigare och gör att stövlarna förhoppningsvis håller lite längre innan dom spricker. För mina gummistövlar spricker alltid någonstans efter ett tag!
Förr höll gummistövlar i evigheter, numera verkar det inte ha någon betydelse om man köper dyra eller billiga - verkar vara rätt dåliga allihop!
Så estetiskt - nä - men visst blir di lite blankare ;)

 
Solan

Solan

28 oktober 2008 21:38

Bra tips! Skall testa på mina som jag köpte i somras.Varför spricker nutidens stövlar, det har jag funderat mycket över.Förr kunde man ha stövlar hur länge som helst. Nu får man vara glad om dom håller tätt tre somrar.
Jag är ju nyfiken. När har Du beräknat att Bitte skall valpa?

http://superninja.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gunvor

29 oktober 2008 07:06

Jag fick en likadan blomma när jag fyllde år. Jag fick den av min bror, som var riktigt nöjd, när han lyckats hitta en växt, som jag inte sett förut. Latinska namnet är Tillandsia cyanea.

 
Bitte

Bitte

29 oktober 2008 14:07

Mina gummistövlar spricker också. Men jag tror det beror på överanvändning...

Hoppas det blir en riktigt bra födelsedag!

Bitte håller tummarna för Bitte!

http://hem.passagen.se/sanningegardens

 
Ingen bild

Gudrun Lindvall

29 oktober 2008 16:53

Saxar från nätet.
Tillandsiasläktet (Tillandsia) är ett släkte i familjen ananasväxter med cirka 550 arter. Arterna förekommer i Amerika, från USA i norr till Argentina i söder. Några arter odlas som rumsväxter i Sverige.
Släktet är mycker mångformigt, men arterna är vanligen epifytiska örter med eller utan stjälkar. Bladen är oftast rosettställa, ibland glest sittande längs en lång stjälk, ibland i två rader, de är smala, helbräddade. Blomställningen är oftast ett toppställd ax i två rader, med en till många blommor. Högbladen är oftast breda och skyltande. Själva blommorna är tvåkönade, foderbladen är fria eller något sammanvuxna, vanligen symmetriska. Kronbladen är fria, ståndarna är fria och fruktämnet är översittande. Frukten är en cylindrisk kapsel. Fröna har fjäderlika bihang vi basen.
Släktet är uppkallat efter den svenske botanisten Elias Tillands (1640-1693).
Kan tilläggas att han var en av Linnés lärjungar och lär ha fått sitt namn för att han tog landvägen hem från Helsingfors till Uppsala...
Gudrun

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards